Despre noi

Resurseprofesori.ro

ASOCIATIA „RO EDUCATIA” si CENTRUL DE RESURSE EDUCATIONALE

Resurseprofesori.ro este un proiect sustinut de Asociatia Profesionala a Cadrelor Didactice  ,,RO EDUCATIE" si CENTRUL DE RESURSE EDUCATIONALE, un portal de resurse educationale deschise.

Resursele Educaționale Deschise sau OER (cum găsim foarte des prescurtat – vine de la Open Educational Resources) sunt materiale pentru învățare, predare, cercetare sau alte scopuri educaționale pe care le poți folosi, adapta și redistribui liber, fără constrângeri, legate de drepturile de autor.

Resursele educaționale deschise (RED)  sunt mijloace de învățare adaptate la nevoile specifice ale procesului instructiv-educativ. Din această categorie fac parte diferite tipuri de materiale de învățare, suporturi de curs, proiecte, experimente și demonstrații, dar și programe școlare, ghiduri pentru profesori sau alte materiale educaționale (articole, module, prezentări ce acoperă atât sfera curriculară, cât și cea extracurriculară , cursuri, proiecte de lecții, prezentări, teme pentru acasă, teste de evaluare, chestionare, activități în clasă sau în laborator, jocuri, simulări, teste, resurse audio sau video și multe altele etc.).

Cadrele didactice pot propune materiale educaționale proprii, în format electronic, cu respectarea legislației în vigoare privind proprietatea intelectuală/dreptul de autor.

Acest site este destinat postărilor educaționale  pentru a veni în ajutorul profesorilor și elevilor în încercarea de a utiliza informațiile pe discipline si nivel de invatamant. Ne dorim ca fiecare cadru didactic să poată contribui cu materiale inovative  și, in acelasi timp, să se poată informa despre noutățile apărute în domeniul educațional.

În urma postărilor ca și autor, fiecare cadru didactic primește adeverință prin care se atestă calitatea de contributor la resursa educațională  deschisa (RED) publicată în format electronic și destinată elevilor. Adeverința va fi eliberată pe baza informatiilor cu care cadrul didactic se inscrie atunci cand isi creeaza  contul de autor.

AUTORII ÎȘI ASUMĂ INTEGRAL RESPONSABILITATEA PENTRU ORIGINALITATEA ȘI MODUL DE REDACTARE.

Autorii sunt obligaţi să verifice cu atenţie materialele pe care doresc sa le publice , să corecteze textul din punct de vedere gramatical, să verifice corectitudinea afirmaţiilor, să se asigure că sunt mentionate  sursele bibliografice.

Redacția, proprietarii site-ului nu pot fi trași la răspundere pentru încălcarea drepturilor de autor, postările reprezentând creația și contribuția proprie a autorilor la procesul educațional din România.

Accesul este gratuit pentru vizualizarea postărilor pe baza contului de membru, iar publicarea materialelor se plătește la fiecare postare sau pe bază de abonament.

La  bunul mers al portalului  resurseprofesori.ro , care cuprinde comunitatea  dascălilor din România , lucrează o echipă profesionistă formată din programatori, graficieni şi administratori site.  Alături de aceştia se află cadrele didactice, specialişti în educaţie, care ne oferă  sugestii de îmbunătăţire permanenta a site-ului.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi